OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. január 6., szombat 13:06

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. január 6., szombat (OS) - DK: A Hadházy Ákos elleni nyomozás is a Fidesz politikai akciója

        Sajtóinformációk szerint kormányzati feljelentésre nyomozás indult Hadházy Ákos ellen, mert nyilvánosságra hozott egy, a “nemzeti konzultáció" kudarcát bizonyító hangfelvételt. A fideszes ügyészség most is azt csinálja, mint akár a Czeglédy-, akár a Sukoró-ügyben csinált: politikai utasításra ront az ellenzékre.
     A Demokratikus Koalíció szerint a Hadházy Ákos elleni nyomozás is fideszes politikai akció, amely az igazságszolgáltatást használja fel egy ellenzéki politikus megfélemlítésére és lejáratására. Bár emlékszünk, hogy a Fidesz egyik első politikai indíttatású koncepciós perében, a Sukoró-ügyben az LMP a Fidesz oldalára állt, rendíthetetlenül azt gondoljuk, hogy Orbán Magyarországán az ellenzéki pártok felelősséggel tartoznak egymásért. A DK kiáll Hadházy mellett, és elfogadhatatlannak tartja a hatalomhoz betegesen ragaszkodó Fidesz koncepciós eljárásait!
     Az ügyészséget megszálló, azzal bunkósbotként bánó Fidesznek, és a politikai megrendeléseket végrehajtó ügyészeknek a kormányváltás után az akkor már független igazságszolgáltatás előtt kell majd felelniük a tetteikért.

Gréczy Zsolt
szóvivő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.