OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. január 10., szerda 15:37

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2018. január 10., szerda (OS) - TÁVOLI SEGÍTSÉGNYÚJTÁS LÁTÁSSÉRÜLT EMBEREKNEK - TÁVSZEM – A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) megkezdte a látássérült embereket segítő infokommunikációs alapú távszolgáltatás kialakítását. Az EFOP-1.1.5-17-2017-00001 számú Távszem projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 470 millió forint EU-s támogatással.

    A projekt célja, hogy a látássérült emberek akadálymentesen használható mobileszközök segítségével az ország minden pontján azonos eséllyel jussanak magas színvonalú internet alapú segítő szolgáltatáshoz. A távszolgáltatás okoseszközökről egyaránt folyamatosan elérhető lesz az év minden napján. A kétéves projekt utolsó 6-7 hónapjában zajló nyilvános tesztidőszak során a felhasználók megoszthatják tapasztalataikat a projekt megvalósítóival. Országszerte 800 látássérült személy kap a Távszem használatára alkalmas készüléket. A projekt során a szövetség mintegy 50 új munkahelyet is teremt, elsősorban megváltozott munkaképességű személyek részére.
A Braille-írás világnapján, 2018. január 4-én megtartott nyitórendezvényen Czibere Károly, az EMMI államtitkára, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, dr. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke és a projektmenedzsment tagjai annak a meggyőződésüknek adtak hangot, hogy új korszak nyílhat a Távszem projekt által, amelyben a látássérült emberek személyiségi, adatvédelmi jogaik tiszteletben tartása mellett, kulturált módon és XXI. századi körülmények között juthatnak internet alapú személyi segítséghez.
    
     Kiadó: Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.