OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. január 10., szerda 18:47

Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. január 10., szerda (OS) -

    Az ellenőrzés során az ÁSZ – összhangban a pártok ellenőrzésének a megváltozott jogszabályok szerinti 2016-ban megújított módszertanával – értékelte a párttörvény 2014. január 1-től hatályos, a tiltott vagyoni hozzájárulásokra vonatkozó törvényi előírások betartását. A módosítás következtében 2014. január 1-től tilos a jogi személyektől, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezettől, más államtól, külföldi szervezettől és nem magyar állampolgár természetes személyektől származó vagyoni hozzájárulás elfogadása. Tiltott vagyoni hozzájárulásnak minősül, ha egy párt a mindenki számára elérhető árnál lényegesen olcsóbban vesz igénybe vagy rendel meg szolgáltatásokat. A törvény arról is rendelkezik, hogy ha a vagyoni hozzájárulást nem pénzben nyújtották, a párt köteles annak értékeléséről (értékének meghatározásáról) gondoskodni. Ha a párt a vonatkozó rendelkezéseket megsértve az értékelést nem végezte el, akkor azt az ÁSZ teszi meg. A tiltott, nem pénzbeli hozzájárulás elfogadása esetén annak értékét az Állami Számvevőszék állapítja meg.
Az Együtt – a Korszakváltók Pártja az ellenőrzött időszak mindkét évében 133 millió 600 ezer Ft központi költségvetési támogatásban részesült. A 2015. évi pénzügyi kimutatásban mintegy 146 millió 193 ezer Ft bevételt, valamint 100 millió 858 ezer Ft kiadást számolt el. A 2016. évi pénzügyi kimutatás szerint az összes bevétele 143 millió 858 ezer Ft, a teljesített kiadások összege 114 millió 432 ezer Ft volt.
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.