OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. január 10., szerda 18:47

Az Állami Számvevőszék közleménye (4. rész)
    Budapest, 2018. január 10., szerda (OS) -

    Az ÁSZ megállapította, hogy az Együtt a törvényi előírás ellenére nem végezte el a nem pénzbeli vagyoni hozzájárulások törvényben előírt értékelését. Ezért az ÁSZ azt állapította meg, hogy a párt 2015-2016-ban 9 millió 695 ezer Ft értékben tiltott, nem pénzbeli vagyoni hozzájárulást fogadott el jogi személyektől kedvezményes ingatlanbérlet formájában, valamint 2015-2016-ban 120 ezer Ft tiltott támogatást fogadott el nem magyar állampolgár természetes személytől. Az Együtt mindezek alapján összesen 9 millió 815 ezer Ft tiltott támogatást vett igénybe.
Az ÁSZ a jelentésében az Együtt elnökének 11 javaslatot fogalmazott meg, amelyre 30 napon belül intézkedési tervet kell készítenie. Az ÁSZ a törvényi előírás alapján a tiltott támogatás megállapításáról tájékoztatta a Magyar Államkincstárat és felhívással fordult az Együtt elnökéhez.
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.