OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. január 11., csütörtök 17:44

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának közleménye (4. rész)
    Budapest, 2018. január 11., csütörtök (OS) -

    A VSZI előnyei

A VSZI a V4 országok szabadalmi hivatalainak erőforrásaira támaszkodva működik, amely jelentős előnyökkel jár. Ezek egyike a nemzetközi kutatási és elővizsgálati hatóságként működő VSZI-vel való magyar, cseh, lengyel és szlovák nyelveken való kapcsolattartás lehetősége, amelyhez még az is hozzájárul, hogy a VSZI a nemzetközi kutatást és elővizsgálatot magyar nyelvű szabadalmi bejelentés alapján is elvégzi. Ennek eredményeképpen a bejelentés idegen nyelvű fordítását – akkor is csupán a nemzetközi közzététel céljából – elegendő több mint egy évvel a bejelentési nap után benyújtani. Ekkorra a bejelentő a VSZI-től kapott információk alapján már el tudja dönteni, hogy érdemes-e folytatnia az eljárást, a bejelentéstől számított 18 hónap elteltével kérve a közzétételt, vagy inkább üzleti titokként kívánja a technológiát megőrizni. A VSZI másik vonzerejét a költséghatékonyság adja az akár 38 országot lefedő európai szabadalmak megszerzése során. A kutatás díjának 40%-a visszaigényelhető, ha egy korábbi magyar nemzeti bejelentés nyomán már rendelkezésre áll az SZTNH által készített újdonságkutatási jelentés. Ilyen kedvezmény az Európai Szabadalmi Hivatalnál nem érvényesíthető. További megtakarítást jelent, hogy a VSZI eredményeinek felhasználása esetén az Európai Szabadalmi Hivatal részére fizetendő kiegészítő kutatási díj csak a rendes díjtétel töredékét teszi ki: 1100 euró helyett 190 euróba kerül.

     Kiadó: Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.