OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. január 11., csütörtök 18:40

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. január 11., csütörtök (OS) - Könyves szekér érkezett a királyok városába, Székesfehérvárra.

    Ezen belül is a nemzeti összetartozást, valamint az azt erősítő kultúrális tevékenységet, kultúrális értékek megőrzését és továbbadását szolgáló civil szervezetek, mintegy 856 millió forintra pályázhatnak. További támogatási lehetőségek állnak rendelkezésre a Nemzeti Kulturális Alap, vagy a költségvetés egyéb forrásai tekintetében is.

A Könyvszolgálat Kulturális Egyesület kezdeményezésének lényege az, hogy mindenki minőségi könyvhöz juthasson egy buszjegy áráért: a használt könyvek 300 forintba, míg az újak 600 forintba kerülnek. A Székesfehérvár belvárosában álló, Erdélyből hozott, átalakított szekér, köteteket kínál az olvasást kedvelők számára, hétről-hétre, hétfőtől szombatig egész nap. A Könyvszolgálat az elmúlt év októberében Veszprémben, novemberben Kőbányán, decemberben pedig Szekszárdon állított már fel könyves szekereket. Idén januárban a székesfehérvári helyszínen kívül még Budapesten a VIII. és a XII. kerületben jelennek meg a terek szerint az olvasást népszerűsíteni hivatott könyves szekerek.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.