OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. január 12., péntek 09:57

Az Országos Polgárőr Szövetség közleménye
    Budapest, 2018. január 12., péntek (OS) - A Fűts okosan! komplex felvilágosító és tájékoztató kampány célkitűzése, hogy az idei fűtési szezon kezdetén is felhívja a lakosság figyelmét az egyes szilárd tüzelőanyagok használatának veszélyeire, a lakossági hulladékégetés tilalmára és káros hatásaira, valamint elérhetővé tegyen minden helyes fűtési technikával kapcsolatos információt.

    A nem megfelelő tüzelőanyag jelentős mennyiségű kisméretű részecske-kibocsátással (PM10, PM2,5) jár, ami a legjelentősebb egészségügyi kockázatot jelentő légszennyező anyag.
A fűtési szezon kezdetével egyértelműen kimutatható a levegőminőség romlása, különösen azokon a területeken, ahol a lakosság gyakran fát vagy szenet, esetenként hulladékot használ fűtésre. A rossz minőségű és veszélyes anyagok, a helytelen tüzeléstechnika és a nem megfelelően kialakított tüzelőberendezés használatának oka legtöbbször az alapvető – olykor életmentő – ismeretek hiánya. A polgárőrség a fent felsorolt problémákra szeretné felhívni a lakosság figyelmét és segítséget nyújtani. Együttműködve a Földművelésügyi Minisztériummal és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal. Ez a karitatív polgárőr program a tanyákon élő, idős emberek számára jelent védelmet, kiemelt figyelmet fordítva a külterületekre és a tanyavilágra, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság javaslatait figyelembevéve. A program 3 megyére terjed ki: Bács-Kiskun, Békés, és Csongrád megyére. A program közel 130.000 embert, 52.000 ingatlant érint ezekben a megyékben.  
    
     Kiadó: Országos Polgárőr Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.