OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. január 12., péntek 10:36

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2018. január 12., péntek (OS) - A biztonságos mezőgazdasági termelés kiindulópontja a növényvédelem. A növényvédelem a mezőgazdaság kiemelt fontosságú területe - mondta Nagy István, az agrártárca parlamenti államtitkára a Növényvédelmi Bizottság ülésén a Földművelésügyi Minisztériumban.

    A kormány Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiájának célja, hogy egészséges, kiváló minőségű, biztonságos termékek kerüljenek az asztalunkra- emlékeztetett az államtitkár.

Nagy István kiemelte, a biztonságos mezőgazdasági termelés, valamint az élelmiszer biztonság kiindulópontja a talajvédelem, a növényvédelem valamint a növényegészségügy.

Arról is szólt, hogy a növényvédelmi hatóság és a növényvédelmi szakemberek együttműködése, és az integrált növényvédelmi rendszerek alkalmazása biztosítja a növényvédőszer-maradvány mentes élelmiszerek előállítását. Elmondta. hogy a speciális szakértelmet igénylő, előrejelzésen alapuló, növényvédő szer használat és a környezetkímélő, integrált növényvédelmi módszerek szakszerű alkalmazásakor a növényvédő szerek felhasználása a minimális szintre csökkenthető.

A Növényvédelmi Bizottság célja, hogy szakmai döntés-előkészítő tevékenységével elősegítse a fenntartható mezőgazdaság biztosítását, az integrált növényvédelem és az alternatív megközelítések, technológiák ösztönzését annak érdekében, hogy csökkenjen a növényvédőszer-használat mezőgazdasági eredetű kockázata.

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.