OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. január 12., péntek 14:37

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2018. január 12., péntek (OS) - Orbán vejének korrupt közbeszerzései miatt a magyar adófizetők több mint 12 milliárd forinttól esnek el -

    
Az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) megállapította, hogy a jelenlegi miniszterelnök vejének korrupciógyanús közbeszerzései miatt a magyar adófizetőknek 12 milliárd forintot kell visszafizetniük. Az LMP álláspontja szerint az ügynek nagyon komoly jogi következményei kell, hogy legyenek.

Az OLAF azt javasolja az Európai Bizottságnak, hogy a korábban Tiborcz István, a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozó cég közbeszerzései miatt indítson a magyar ügyészség eljárást, több mint 12 milliárd forintot pedig fizessen vissza a magyar állam a szétlopott projektek miatt. Az LMP korábban tett feljelentést az ügyben, a Korrupcióinfókon többször bemutatásra kerültek az elképesztő visszásságok, több parlamenti eszközzel vizsgálódott a párt az ügyben: de itthon konkrét jogi következmények nem valósultak meg, nem meglepő módon.

Az LMP álláspontja, hogy az ügyészség politikai utasítások alapján működik, ezért most sem lesz eljárás, elegendő lesz a magyar kormánynak, hogy megkárosítják a magyar adófizetőket. A 2018-as kormány- és korszakváltást követően azonban a miniszterelnök és a köreihez tartozó strómanok és pénzemberek a független igazságszolgáltatás felé fognak elszámolni azokkal a gyanús ügyletekkel, amelyek szabadságvesztés büntetéssel járnak.

Hadházy Ákos,
az LMP társelnöke
    
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.