OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. január 12., péntek 14:37

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2018. január 12., péntek (OS) - Dicsőség a Don-kanyar hőseinek!

    75 évvel ezelőtt, 1943. január 12-én kezdődött a magyar katonai történelem egyik legnagyobb tragédiáját jelentő doni áttörés, amelynek során nemzetünk döbbenetes számú, 100-120 ezer embert veszített.    

A magyar hadtörténelem legnagyobb embervesztesége ez. Az áldozatok idegen földön harcoltak és többségük idegen földben, jelöletlen tömegsírban nyugszik, mind a mai napig beazonosítatlanul. Azok, akik a döbbenetes túlerő, a hiányos felszerelés és a rettentő hideg ellenére mégis túlélték a harcokat, azokra könyörtelen hadifogság várt, ők sem láthatták soha többé szeretett hazájukat, Magyarországot.    

A Jobbik Ifjúsági Tagozata számára ezért is fontos, hogy minden évben megemlékezzünk a Don-kanyar elesett hőseiről idehaza. Ilyenkor több tucat településen tartunk megemlékezéseket, gyertyagyújtásokat vagy felolvasó esteket az elesett doni hősök emléke előtt tisztelegve. Ezt a küldetésünket a jövőben is folytatni fogjuk, ugyanakkor sajnálatunkat fejezzük ki amiatt, hogy a Jobbikon kívül egyetlen párt ifjúsági szervezete sem teszi ezt meg, hidegen hagyja őket több tízezer magyar katona hősi halálának emléke.

Kálló Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának alelnöke

     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.