OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. január 12., péntek 16:24

A Fidelitas közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 12., péntek (OS) - A Fidelitas nemzetközi színtéren is kiáll a határainkon túl élő magyarok mellett!

    Elfogadhatatlan, szégyenletes és vérlázító Mihai Tudose román miniszterelnök nyilatkozata, aki akasztófára küldené a székelyeket autonómiatörekvéseik miatt - mondta Böröcz László, a román szociáldemokrata politikus minapi megnyilvánulása kapcsán. A Fidelitas elnöke sürgősen bocsánatkérésre szólította fel a román politika vezetőjét, akinek - véleménye szerint - nyilatkozata túlmegy minden határon, és az erdélyi magyarságot alapvető biztonságérzetében ingatja meg.

A Fidelitas büszke arra, hogy eddig is több ízben sikerrel állt ki a nemzetközi színtéren is a határon túli magyarokért, ennek legutóbbi tanúságtétele a kisebbségvédelmi kezdeményezés (Minority Safe Pack Initative) ügye, melynek végrehajtásáról az Európai Néppárt ifjúsági szervezete (YEPP) legutóbbi, 2017 decemberi tanácsülésén fogadott el határozatot. Ennek nyomán is arra biztatjuk minden, a nemzeti kisebbségekért felelősséget érző honfitársunkat, hogy aláírásával támogassa a kezdeményezést - tette hozzá Magyar Ágnes Zsófia, a YEPP alelnöke.

     Kiadó: Fidelitas

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.