OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 22. kedd
Ismertető


2018. január 12., péntek 17:07

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 12., péntek (OS) - Liberálisok: a román miniszterelnök aljas támadást intézett a romániai magyarok ellen

    Mihai Tudose román miniszterelnök egy televíziós interjúban felháborító és aljas támadást intézett a romániai magyar közösség alkotmányos jogai ellen, életveszélyesen megfenyegette azokat, akik a szabad indentitásválasztás jogával élve magyar, vagy székely zászlót tűznek ki. Ez a visszataszító kijelentés nemcsak a megtámadott magyarok, hanem a demokratikus alapelvek, az emberi jogok és az európai értékek ellen irányuló támadás is egyben.

A Liberálisok ezt nem tekintik román belügynek, mert ez esetben az univerzális értékek és Románia nemzetközi vállalásainak megsértéséről van szó. A Liberálisok elvárják a magyar kormánytól és az európai intézményektől, hogy határozottan és egyértelműen ítéljék el a román miniszterelnök fenyegetőzését. Reméljük, hogy európai párttársai, az európai szociáldemokraták sem hagyják következmények nélkül ezt a durva kijelentést.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.