2018. július 16. hétfő

2018. január 12., péntek 17:07

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 12., péntek (OS) - Liberálisok: a román miniszterelnök aljas támadást intézett a romániai magyarok ellen

Mihai Tudose román miniszterelnök egy televíziós interjúban felháborító és aljas támadást intézett a romániai magyar közösség alkotmányos jogai ellen, életveszélyesen megfenyegette azokat, akik a szabad indentitásválasztás jogával élve magyar, vagy székely zászlót tűznek ki. Ez a visszataszító kijelentés nemcsak a megtámadott magyarok, hanem a demokratikus alapelvek, az emberi jogok és az európai értékek ellen irányuló támadás is egyben.

A Liberálisok ezt nem tekintik román belügynek, mert ez esetben az univerzális értékek és Románia nemzetközi vállalásainak megsértéséről van szó. A Liberálisok elvárják a magyar kormánytól és az európai intézményektől, hogy határozottan és egyértelműen ítéljék el a román miniszterelnök fenyegetőzését. Reméljük, hogy európai párttársai, az európai szociáldemokraták sem hagyják következmények nélkül ezt a durva kijelentést.

Kiadó: Magyar Liberális Párt