2018. január 19. péntek

2018. január 12., péntek 17:08

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. január 12., péntek (OS) - Liberálisok: a román miniszterelnök aljas támadást intézett a romániai magyarok ellen

A magyar kormány eddig következetesen kétségbe vonta a külföldiek jogát a bírálatra, pedig ez az eset is bizonyítja, hogy vannak olyan helyzetek, amikor nem csak megengedett, hanem kifejezetten indokolt és szükséges a külföldről érkező bírálat.

A Liberálisok emlékeztetnek rá, hogy Tudose miniszterelnök nem makulátlan múltú politikus: volt már plágiumügye, vádolták már korrupcióval. Most is azon mesterkedik a kormányával, hogy törvénymódosítással tisztára mossa a korrupciós bűncselekmények elkövetőit. A Liberálisok már korábban is felhívták a figyelmet arra, milyen veszélyekkel jár az, amikor az idegengyűlölethez, a nacionalizmushoz az arcátlan és elvetemült korrupció társul. Sajnálatosan erre vonatkozó tapasztalatokkal már a mi társadalmunk is szembesülhetett.

Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt – Liberálisok külügyi szakpolitikusa

Kiadó: Magyar Liberális Párt