2018. július 20. péntek

2018. január 12., péntek 17:34

A Klebelsberg Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. január 12., péntek (OS) -

Szintén a fent nevezett portál hozta le a "Tanév közepén is döbbenetes mértékű a tanárhiány" című cikket, amelyben folytatva a tegnapi gyakorlatot, csúsztatásokkal ír a témáról. Mint ahogy azt már korábban is többször jeleztük, a pedagógusok esetében is előfordul, hogy állást, munkahelyet váltanak, ennek következtében, a megüresedő álláshelyet meg kell hirdetni a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően. A cikkben szereplő 300 álláshirdetés a tankerületi központok állományában dolgozó, több mint 90.000 pedagógushoz képest elenyésző szám, 3 ezrelék, ez alapján döbbenetes tanárhiányról beszélni erős tudatlanságra vall. A tankerületi központok mindenhol biztosítják a szükséges személyi és tárgyi feltételeket, támogatják az iskolákat abban, hogy minél magasabb színvonalon láthassák el a feladataikat.

Kiadó: Klebelsberg Központ