OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. január 13., szombat 14:05

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. január 13., szombat (OS) - DK: Megoldást a devizahiteleseknek!

    Ha az Orbán kormány hatalmon marad, április 30-án lejár a kilakoltatási moratórium, és újabb 60 ezer család kerülhet az utcára. A kormány korábbi lépései, a végtörlesztés és a forintosítás nem jelentettek megoldást a legnehezebb helyzetű adósok számra. A KDNP által kezdeményezett családi csődvédelem is teljes kudarcot vallott, 20 ezer bajba jutott adóst vártak, ám csupán töredékük jelentkezett.

A Demokratikus Koalíció a Sokak Magyarországa programja alapján azonnali további egyéves kilakoltatási moratóriumot hirdetne annak érdekében, hogy mód legyen az egyes családok számára felkínálható legjobb megoldás kidolgozására. Ez a közüzemi tartozások miatti fenyegetettségre is kiterjedne. A DK szerint továbbá az állami követeléskezelőnek három év alatt át kellene vennie a devizahitelesek adósságait a pénzintézetektől és követeléskezelőktől a hitelező bankok által nyilvántartott értéken, ami mára nagyjából a tartozás felének felel meg. Ezután lehetővé kell tenni, hogy a bajban lévő adósok 0%-os kamattal ezen a csökkentett áron fizethessék ki ingatlanjaikat. Ha valaki erre nem képes, akkor az államnak gondoskodnia kell arról, hogy szociális bérlakásként használhassa a továbbiakban az ingatlant.

Ezeknek az intézkedéseknek a forrása a Magyar Nemzeti Bank megszüntetendő alapítványainak vagyona és az MNB költségvetésbe kötelezően befizetett nyeresége, évente mintegy 100 milliárd forint lesz.

Niedermüller Péter
alelnök, EP képviselő, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.