OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 22. kedd
Ismertető


2018. január 13., szombat 15:14

A Magyar Könyvelők Országos Egyesületének közleménye
    Budapest, 2018. január 13., szombat (OS) - Az államkincstár még nem alkalmazza a cégkaput a táppénzigénylésekhez

    2017.12.31-ig a munkáltatóknak papíron kellett regisztrálniuk, hogy a meghatalmazott az ügyfélkapuján keresztül táppénzigényt nyújthasson be a dolgozó keresőképtelensége miatt. 2018.01.01-től mindezt regisztráció nélkül cégkapun - egyéni vállalkozóknak ügyfélkapun - keresztül kellene intézni, de egyelőre a Magyar Államkincstár (MÁK) nem felel meg ennek a követelménynek.

Korábban e-mail címet is beépítettek a beküldő viszontazonosításához paraméterként, ami ütközik a jogszabállyal. Most ilyen, hibás e-mail címre hivatkozó automatikus, fejléc, ügyintéző nélküli visszajelzéseket küld a MÁK, és a már megszűnt Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságra (ONYF) hivatkozik a szövegben.

A hiba kapcsán se a MÁK illetékes főosztályvezetője, se a korábban az ONYF-et vezető, immár a MÁK elnöke, Prof. Dr. Mészáros József sem reagált.

Egyesületünk tagjai nevében haladéktalan intézkedést várunk a MÁK részéről, hogy a táppénzigénylések a szervereik és szoftvereik útján eljussanak az elbíráló kormányhivatalokhoz!

Az MKOE részéről továbbra is fenntartjuk 6 évvel ezelőtt kialakított koncepciós javaslatunkat, miszerint a táppénzigénylést kizárólag a háziorvos végezheti, automatizált, elektronikus úton.
     Kiadó: Magyar Könyvelők Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.