OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2018. január 13., szombat 17:27

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. január 13., szombat (OS) - DK: Az Orbán-kormány miatt újra kitilthatnak magyar köztisztviselőket az Egyesült Államokból

    Ismét terítéken magyar köztisztviselők kitiltása az Egyesült Államokból. Demokrata szenátorok közzétettek egy 200 oldalas dokumentumot, mely az Amerikát és a Nyugatot fenyegető orosz diverziós műveletek veszélyére hivatkozva, komolyabb ellenlépéseket sürget.

A dokumentum külön kiemeli az Orbán-kormány oroszbarát politikájának nemzetbiztonsági veszélyességét, és a magyar köztisztviselők 2014-es kitiltásához hasonló döntést javasol. Csakhogy amíg az emlékezetes, Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal akkori elnökének nevével fémjelzett kitiltási elnöki határozatot a korrupciós ügyekben való részvétel motiválta, addig jelen esetben már konkrét politikai cselekményekről, az orosz felforgató tevékenység tolerálásáról, annak támogatásáról szól a vád.
A DK szerint az Orbán-kormány politikája miatt Magyarország elveszítette valamennyi szövetségesét és barátját a demokratikus világban. Ez a politika oda vezetett, hogy még csak nem is semleges félként, hanem ellenségként tekintenek ránk. Eljöhet az idő, amikor nem csak a Fidesz oligarchái és oroszbarát politikusai kerülhetnek fel a tilalmi listákra, hanem Orbán hibájából bármely magyar állampolgár.

Ara-Kovács Attila,
elnökségi tag, DK a Külügyi Kabinet vezetője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.