2018. január 19. péntek

2018. január 14., vasárnap 12:04

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 14., vasárnap (OS) - A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal működésképtelenné vált -

Az LMP szerint a Bevándorlási Hivatal működésképtelenségét vagy politikai szerepvállalását bizonyítja, hogy nem tudják vagy egyszerűen nem hajlandók megmondani: kikkel tárgyaltak a letelepedési kötvényekről. Demeter Márta teljes nyilvánosságot követel az ügyben, a kormányváltást követően pedig minden állampolgársági, letelepedési és tartózkodási engedélyt felülvizsgáltatna.

A Hír TV adatigénylése nyomán derült ki: a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal nem tudja pontosan, hogy kikkel tárgyalt a letelepedési kötvények forgalmazásáról, hiszen egyetlen esetben sem készítettek jegyzőkönyvet. Felmerül a kérdés: hogyan jutottak be olyan tárgyalópartnerek egy őrzött állami intézménybe, akikről utólag egy névsort sem tud közölni a Hivatal?

Erre a mulasztásra nincs magyarázat, hiszen mindenki tudja, hogy a legegyszerűbb hétköznapi hivatali ügyekről is feljegyzések sokasága készül. Két lehetőség marad tehát: a Bevándorlási Hivatal is beszállt a kampányba, és a letelepedési kötvénybiznisz takargatásával a Fidesz pártpolitikai utasításait hajtja végre, vagy egész egyszerűen működésképtelenné vált, és alkalmatlan bármilyen eljárás végrehajtására. Minkét esetben súlyos biztonsági kockázatról beszélhetünk.
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)