OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2018. január 14., vasárnap 12:04

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 14., vasárnap (OS) - A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal működésképtelenné vált -

    Az LMP szerint a Bevándorlási Hivatal működésképtelenségét vagy politikai szerepvállalását bizonyítja, hogy nem tudják vagy egyszerűen nem hajlandók megmondani: kikkel tárgyaltak a letelepedési kötvényekről. Demeter Márta teljes nyilvánosságot követel az ügyben, a kormányváltást követően pedig minden állampolgársági, letelepedési és tartózkodási engedélyt felülvizsgáltatna.

A Hír TV adatigénylése nyomán derült ki: a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal nem tudja pontosan, hogy kikkel tárgyalt a letelepedési kötvények forgalmazásáról, hiszen egyetlen esetben sem készítettek jegyzőkönyvet. Felmerül a kérdés: hogyan jutottak be olyan tárgyalópartnerek egy őrzött állami intézménybe, akikről utólag egy névsort sem tud közölni a Hivatal?

Erre a mulasztásra nincs magyarázat, hiszen mindenki tudja, hogy a legegyszerűbb hétköznapi hivatali ügyekről is feljegyzések sokasága készül. Két lehetőség marad tehát: a Bevándorlási Hivatal is beszállt a kampányba, és a letelepedési kötvénybiznisz takargatásával a Fidesz pártpolitikai utasításait hajtja végre, vagy egész egyszerűen működésképtelenné vált, és alkalmatlan bármilyen eljárás végrehajtására. Minkét esetben súlyos biztonsági kockázatról beszélhetünk.
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.