OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. január 15., hétfő 12:41

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 15., hétfő (OS) -

    Pataki Márton (Együtt): A hatósági energiaárral meglopja a magyar embereket a Fidesz
A legalacsonyabb árat fenntartható módon csak a piaci verseny tudja biztosítani
Pataki Márton, az Együtt elnökségi tagja szerint a rezsicsökkentés következtében ma a magyar fogyasztók többet fizetnek az áramért és a gázért, mint amit a piaci árak indokolnának, a különbség pedig a Fidesz-közeli oligarchák zsebében landol. Az Együtt azt kínálja a választóknak, hogy méltányos egyetemes szolgáltatói ár mellett helyreállítja, majd kikényszeríti a piaci versenyt a lakossági piacon is, amit kiegészít egy rászorultsági alapon működő szociális energiaár támogatással, azzal a céllal, hogy fenntartható módon a lehető legalacsonyabb áron kapjanak áramot és gázt a fogyasztók.
Az Együtt álláspontja szerint folyamatosan, fenntarthatóan legalacsonyabb árat a fogyasztók számára csak a piaci verseny tudná biztosítani. Ennek ma már csak a jogi feltételei adottak, a Fidesz kiszorította a szereplőket, a fogyasztókat leszoktatta a lehetőségek kereséséről, most pedig az államosított közműcégek besöprik a profitot, amelynek a baráti oligarchákhoz történő kiszivattyúzása folyamatban van.
2013. végén, a rezsicsökkentés utolsó elemének bejelentésekor 26 euró volt a földgáz jegyzésára az európai piacokon megawattóránként, jelenleg 19-20 euró környékén van. A beszerzési árak csökkenésének a fogyasztói árakban is tükröződniük kellene.
    
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.