OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. január 16., kedd 10:57

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. január 16., kedd (OS) -

    A klímapolitikához és az energiaszegénység csökkentéséhez az energiahatékonyság mellett az megújuló energiával- és az irányítással kapcsolatos fejezetek is markánsan hozzájárulnak. A javaslatcsomag 40%-os károsanyag-kibocsátás csökkentést fogalmaz meg 2030-ig, a megújulók arányát pedig 27-ről 35%-ra növelné. Mindezt úgy, hogy a közlekedési szektor energiaellátásának 12%-át minden tagállamban megújuló forrásokból kellene előállítani.

"A tagállamok gyakran elfelejtik, hogy a szabad tagállami energia-mix kialakításának ma is van közös koncepciója, így az energiabiztonságot, a szolidaritást, az energiahatékonyságot, az energiatakarékosságot, az energiahálózatok összekapcsolását, illetve az új és megújuló energiaforrások arányának növelését is szem előtt kell tartani. Kerülni kell a költséges, magas szennyezéssel járó beruházásokat, míg biztonságot és kiszámíthatóságot kell biztosítani a fosszilis – és véleményem szerint a nukleáris – energiáktól mentes beruházásoknak. A magyar kormány figyelmét ezúton hívom fel, a csomag azon elemére, amely konkrétan ösztönzi a saját energiát előállító fogyasztók támogatását, a diverzifikációt. Ezzel a megközelítéssel lehet például az okos falvak kialakítását ösztönözni, tehát itt az ideje megszüntetni a megújuló energiatermelést blokkoló fideszes politikát. Azt ígérem a környezetükért tenni akaró választóknak, hogy a szocialista kormányváltás esetén a jelenlegi megújuló energia ellenes politika meg fog szűnni." - mondta Szanyi Tibor.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.