OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. január 16., kedd 17:05

A Miniszterelnöki Kabinetiroda közleménye
    Budapest, 2018. január 16., kedd (OS) - Reagálás Vona Gábor mai sajtótájékoztatójára

        Az elmúlt években bemutatott 180 fokos fordulatait figyelembe véve teljesen hiteltelen a Jobbik bevándorlással kapcsolatos nyilatkozata. Az a párt próbálja számon kérni a kormányt, amely nem szavazta meg a kvótaellenes alkotmánymódosítást, és amely a baloldali pártokkal együtt mindvégig a kvótareferendum ellehetetlenítésén dolgozott. Az egykori nemzeti párt hozzáállását jól jellemzi, hogy a Helsinki Bizottsággal együtt támadták a nemzeti konzultációt. Az is beszédes tény, hogy Vona Gábor korábban egyértelműen támogatólag nyilatkozott a betelepítési kvótákról.
     Ha az illegális bevándorlás elleni küzdelemről van szó, a magyarok csak a kormányra és a kormánypártokra számíthatnak. A Jobbik azzal a baloldali ellenzékkel mélyíti az együttműködést, amely gondolkodás nélkül lebontaná a határzárat, és megindítaná a betelepítési programokat.
     Magyarország elutasítja a betelepítési kvótát, de mindig is a törvények és a nemzetközi egyezmények betartásával jártunk el. A Genfi egyezmény kötelez minket arra, hogy akik nemzetközi védelemre jogosultak, azokat védelemben részesítsük. A Genfi egyezmény szerint nemzetközi védelemre az jogosult, akinek élete veszélyben forog. Magyarország éppen azért ellenzi az illegális bevándorlók szétosztását szolgáló kötelező betelepítési kvótát, mert határainkat biztonságos országok irányából olyan illegális bevándorlók lépték át, akik valójában nem szorultak védelemre.
     Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára

     Kiadó: Miniszterelnöki Kabinetiroda

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.