OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. január 18., csütörtök 13:01

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye
    Budapest, 2018. január 18., csütörtök (OS) - A mai nappal elindul a STOP SOROS törvénycsomag társadalmi egyeztetése

    
A kormány nyilvánosságra hozta és a mai nappal társadalmi egyeztetésre bocsátja a STOP SOROS törvénycsomagot. A törvényjavaslat célja, hogy érvényesítse a magyar emberek elsöprő többségének akaratát és  szigorú fellépést biztosítson azok ellen, akik a migrációt szervezik és finanszírozzák.

A bevándorlás-szervező szervezetek és személyek, veszélyeztetik Magyarország biztonságát, ezért különös szigorral kell fellépni ellenük. A három darab törvényjavaslatból álló törvénycsomag alapján a bevándorlásszervező, migrációt elősegítő szervezeteknek regisztráltatniuk kell magukat, és be is kell számolniuk a bevándorlásszervező, migrációt elősegítő tevékenységükről. Külföldi támogatásaik után 25%-os illetéket kell fizetniük, ezt az összeget az állam határőrizeti feladatokra fordítja. Azok, akik a bevándorlás szervezését finanszírozzák, legalább olyan veszélyesek, mint azok, akik a bevándorlást szervezik, ezért a törvénycsomag rájuk vonatkozóan is tartalmaz intézkedéseket.

A törvénycsomag-tervezete elérhető:
http://www.kormany.hu/download/c/9a/41000/STOP%20SOROS%20T%C3%96RV%C3%89NYCSOMAG.pdf

A javaslatról mindenki elmondhatja véleményét a velemenyezes@mk.gov.hu email címen.

     Kormányzati Tájékoztatási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.