OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. január 19., péntek 08:08

A Nézőpontváltó Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. január 19., péntek (OS) - A Nézőpontváltó Egyesület, amelynek célja a figyelemfelhívás az egészségtudatos életvezetésre a betegségmegelőzés érdekében, pályázatot ír ki Az én változókorom – az én változásom címmel magánszemélyek, és civilszerveződések (klubok) részére. A történetek foglalják magukba a társadalmi tabutémaként kezelt élet közepi válság elemét, a változókor (klimax, menopauza) idején tapasztalt testi (menstruáció rendezetlensége, csontritkulás, hízás/fogyás, bőr megereszkedése, hajhullás), lelki (hangulat- és alvászavar, dühkitörés), és szellemi (feledékenység, szavak-kifejezések keresése, lassúbb gondolkodás) síkon kialakult tünetek jelentkezését és azok – lehetőleg hormonmentes – orvoslását.

    Olyan 39 és 61 év közötti pályázók történeteit várják, akik önként, saját elhatározásból, vagy baráti, családi ösztönzésre fogtak bele az életmód- és szemléletváltásba a változókor idején, illetve a hormonkezelés mellőzésével, a klimax tüneteinek mérséklését elősegítő, gyógyhatású termékek fogyasztása mellett kezdték megváltoztatni az egészségükre ártalmas szokásaik felszámolását és átalakítását.
Férfiak jelentkezését is várják a "nem létező" férfi klimaxról való történettel! A humoros történeteket külön díjazásban részesítik.
A zsűri elnöke Dr. Ohár Andrea, Nyírő Gyula Kórház, pszichoginekológus, tagjai az egyesület orvosai, és egészségnagykövetei: Kern András, Gubík Ági és Elisa Bliss
A pályázat beadási határideje: 2018. február 20. éjfél. A pályázatokat az nezopontvalto@gmail.com címre várják.

     Kiadó: Nézőpontváltó Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.