OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. január 20., szombat 14:07

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (5. rész)
    Budapest, 2018. január 20., szombat (OS) -

    Az el nem végzett feladatokon túl mindez rengeteg pénzbe is kerül. Meglepő módon, az erre szánt pénz semmilyen összefüggésben sincs a menekültek számával. Míg 2015-ben 84 milliárd, 2016-ban 75 milliárd, addig 2017-ben közel 200 milliárd forintot fordított a kormány a belügyminiszter tájékoztatása szerint a menekültügyi és migrációs helyzet kezelésére. A 2018-as költségvetésben pedig csak a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium költségvetésében 75 milliárd forint van elkülönítve a megszokott kiadásokon felül tömeges bevándorláshoz kapcsolódó kiadások előirányzat alatt.
Ennek az őrültségnek véget kell vetni, nem a választások után, nem március 8-án, hanem ma. Az Együtt felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul vonja vissza a válsághelyzet elrendelését, a rendőrök és a katonák térjenek vissza a megszokott állomáshelyükre és feladataikhoz, a háromezer újonnan felvett határvadásszal pedig erősítsék meg a kistelepülések rendőri állományát! Egy estleges újabb menekülthullám esetén a határok biztonságát pedig mindenekelőtt európai együttműködéssel kell biztosítani. Itt az ideje, hogy a magyar emberek biztonsága fontosabb legyen a politikai haszonszerzésnél!

Pataki Márton
az Együtt elnökségi tagja
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.