OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. január 20., szombat 16:22

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 20., szombat (OS) - Liberálisok: Ne vegyék át a Matolcsy-buszokat!

    A Magyar Liberális Párt arra kéri a főváros vezetését, hogy ne vegyék át a műszaki problémáktól hemzsegő csuklós buszokat Matolcsy György unokatestvérétől. A járművek ugyanis nem felelnek meg a biztonsági előírásoknak. A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják, hogy a BKV műszakilag hiányos buszokkal akarja megoldani a metrók pótlását a felújítás ideje alatt. A buszokat annak ellenére sem sikerült időben engedélyeztetni, hogy a beruházás lezártának határidejét már többszörösen kitolták.
A most átvett járművek 75 centivel rövidebbek a korábban engedélyeztetett verziónál, ezért a "csuklónál" könnyebbé vált a busz, ami a hirtelen fékezésnél balesetveszélyt, úgynevezett "bebicskázást" okozhat.
A Liberálisok szerint felmerül a gyanú, hogy a budapesti utasok biztonságát azért kockáztatja a főváros vezetése, hogy a beruházást finanszírozó Mészáros Lőrinc és a jegybankelnök unokatestvére, Szemerey Tamás ne essen el a nyereségtől. A jegybank elnök rokonához, Szemereyhez köthető az a csehországi cég, amely a többségi tulajdont birtokolja a gyártással megbízott IEAG vállalatban.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.