2024. április 18. csütörtök

2018. január 20., szombat 20:16

A Magyarországi Szcientológia Egyház közleménye
    Budapest, 2018. január 20., szombat (OS) - Hóhérok és ÁVO-sok közé keveredett Budapesten Kerri Kasem, amerikai rádiós személyiség és színésznő és Jeff Pomerantz, hollywoodi színész

Szombat délután a magyar szcientológusok által szervezett felvonulás a Terror Háza előtt arra hívta fel a figyelmet, hogy bár Magyarország egykor élen járt a vallásszabadság biztosításában, ez a jog súlyosan sérült az elmúlt hónapokban. Utalva ezzel a 450 éve megtartott tordai Országgyűlésre, ahol Magyarország lefektette a vallásszabadság törvénybe iktatásának hagyományát Európában.

A szcientológusok és az emberi jogokért elkötelezett neves külföldi vendégeik ismét a folyamatos hatósági zaklatások ellen tiltakoztak, amelyek lehetetlenné teszik az Alaptörvényben garantált szabad vallásgyakorlásukat. A történelmi alkalomból a felvonulók utcai jelenetekkel idézték meg a lelkiismereti és vallásszabadság magyarországi megsértéseinek leggonoszabb eseményeit.

Miklovicz Attila, az egyház szóvivője szerint:
"A vallások ősidőktől fogva az ember lelkét igyekeztek felszabadítani, és próbálták segíteni, hogy elérje az üdvösséget, a megvilágosodást és a szellemi szabadságot. Ezért a vallásszabadságnak magában kell foglalnia annak szabadságát is, hogy az ember saját maga rendelkezhessen a lelkével, és megválaszthassa, hogyan igyekszik megmenteni azt."

A szcientológusok 28 éves magyarországi tevékenységük során százezreknek segítettek humanitárius programjaikkal, illetve személyesen a vallás gyakorlatain keresztül.
     Kiadó: Magyarországi Szcientológia Egyház