OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2018. január 20., szombat 20:16

A Magyarországi Szcientológia Egyház közleménye
    Budapest, 2018. január 20., szombat (OS) - Hóhérok és ÁVO-sok közé keveredett Budapesten Kerri Kasem, amerikai rádiós személyiség és színésznő és Jeff Pomerantz, hollywoodi színész

    Szombat délután a magyar szcientológusok által szervezett felvonulás a Terror Háza előtt arra hívta fel a figyelmet, hogy bár Magyarország egykor élen járt a vallásszabadság biztosításában, ez a jog súlyosan sérült az elmúlt hónapokban. Utalva ezzel a 450 éve megtartott tordai Országgyűlésre, ahol Magyarország lefektette a vallásszabadság törvénybe iktatásának hagyományát Európában.

A szcientológusok és az emberi jogokért elkötelezett neves külföldi vendégeik ismét a folyamatos hatósági zaklatások ellen tiltakoztak, amelyek lehetetlenné teszik az Alaptörvényben garantált szabad vallásgyakorlásukat. A történelmi alkalomból a felvonulók utcai jelenetekkel idézték meg a lelkiismereti és vallásszabadság magyarországi megsértéseinek leggonoszabb eseményeit.

Miklovicz Attila, az egyház szóvivője szerint:
"A vallások ősidőktől fogva az ember lelkét igyekeztek felszabadítani, és próbálták segíteni, hogy elérje az üdvösséget, a megvilágosodást és a szellemi szabadságot. Ezért a vallásszabadságnak magában kell foglalnia annak szabadságát is, hogy az ember saját maga rendelkezhessen a lelkével, és megválaszthassa, hogyan igyekszik megmenteni azt."

A szcientológusok 28 éves magyarországi tevékenységük során százezreknek segítettek humanitárius programjaikkal, illetve személyesen a vallás gyakorlatain keresztül.
     Kiadó: Magyarországi Szcientológia Egyház

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.