OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. január 24., szerda 12:05

DK: a kormány csaknem ötvenezer migránst fogadott be
    Budapest, 2018. január 24., szerda (MTI) - A Demokratikus Koalíció alelnöke azt állítja, hogy a letelepedési kötvényt vásárlókat és az Ukrajnából áttelepülőket is beszámítva a kormány "csaknem ötvenezer migránst fogadott be az elmúlt években".

        Vadai Ágnes szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a letelepedési kötvényekkel mintegy húszezren, főleg kínaiak, oroszok és arabok érkeztek. Az ukrán "nyugdíjmigráció" keretében pedig körülbelül 26 ezer ember kap magyarországi nyugdíjat - tette hozzá. Az ukránok az otthoni nyugdíjuk tízszeresét, akár havi 2-300 ezer forintot kapnak, a Fidesz pedig "megbízható szavazókat" - fogalmazott.
     Végül befogadtak 1300 menekültet is, és ebben az esetben nem a háború elől menekülök befogadásával, hanem a kormány "hazug propagandájával" volt baj - jelentette ki.
     A kabinet három éven keresztül adóforintok "tízmilliárdjaiért szított gyűlölködést és félelmet országszerte". Azt sulykolták, hogy a menekültekkel terroristákat, erőszaktevőket és a keresztény civilizációt leromboló iszlám fundamentalistákat fogadnának be, de ehhez képest az 1300 ember jelenlétét észre sem vette az ország - hangsúlyozta a független országgyűlési képviselő.
     Vadai Ágnes kiemelte, hogy a kabinet 2013-ban még pénzt kért az EU-tól a migrációs stratégiájának végrehajtására. Ennek része volt az is, hogy hatékony kommunikációval a migrációs folyamatokról szóló hiteles információkhoz juttatják a társadalmat és így csökkentik az előítéleteket - tette hozzá.
     A "lufi tehát kipukkadt", a Fidesz "végérvényesen belegabalyodott saját hazugsághadjáratába" és a kormány magyarázkodni kénytelen - mondta az alelnök.
     A Demokratikus Koalíció értelmetlennek tartja a parlamenti vitákat, mert azokon nem zajlik érdemi párbeszéd - felelte arra a felvetésre, hogy részt vennének-e az 1300 menedékkérő befogadásáról szóló ülésen, ha az Országgyűlés napirendre venné a témát.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.