OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2018. január 29., hétfő 17:49

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. január 29., hétfő (OS) - Februárban megkezdődhetnek a Brexitet követő átmeneti időszakra vonatkozó tárgyalások

    Fontosnak nevezte, hogy az átmeneti időszak során az uniós polgárok továbbra is változatlan feltételekkel tartózkodhassanak, vállalhassanak munkát vagy tanulhassanak a szigetországban. Üdvözölte, hogy a mandátum világossá teszi, a kilépési megállapodásban meg kell őrizni az átmeneti időszak vége előtt az Egyesült Királyságba érkező állampolgárok szerzett jogait. Hangsúlyozta, hogy ideális esetben az átmeneti időszak elvezet az EU és az Egyesült Királyság közti új kapcsolatrendszer életbe lépéséig, ezért meg kell őrizni az átmeneti időszak meghosszabbíthatóságának lehetőségét. Fontos, hogy - többek között magyar igényre - erről az EU27-ek között egyetértés alakult ki.

A Tanács ülése előtt a V4 országok képviselői egyeztették a Brexit folyamattal kapcsolatos álláspontjaikat.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.