OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. január 31., szerda 16:15

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. január 31., szerda (OS) -

    Baranyi Krisztina szerint Seszták Miklós az írásbeli kérdésre adott válaszában csak könnyedén megcáfolható hazugságokat és "elmúltnyolcév"-ezést tudott írni. A fejlesztési miniszter ugyanis összefüggéstelenül Gyurcsány Ferenc "külhoni magyarok elleni 2004-es gyűlöletkampányával" példálózik és azt állítja válaszában, hogy "a hulladék ártalmatlanítása a telepen korszerűen, a műszaki követelmények betartásával valósul meg. A román Környezetvédelmi Őrség 16 alkalommal ellenőrizte a hulladéklerakót, az ellenőrzések során csurgalékvízzel kapcsolatos problémákat nem találtak." A valóságban azonban a román hatóság több ellenőrzésének jegyzőkönyvében szerepel, hogy a rothadt szemét leve kikerül a telepről és folyik lefelé a hegyoldalon. Észlelték a telep nyugati és keleti oldalán, a létesítmény kapujának közelében, dokumentálták, hogy a környéken lévő esővíz elvezető árkokba folyva bekerül Székelyudvarhely csatornahálózatába. Ugyanakkor a telep környékén lévő növényzet kiszáradása is összefüggésbe hozható a csurgalékkal. A tapasztaltak miatt a cégre büntetést róttak ki és értesítették a Hargita megyei Környezetvédelmi Ügynökséget, függessze fel a cég környezetvédelmi engedélyét. Későbbi ellenőrzés alkalmával újra felszólították a céget, hogy a környezet szennyezésének megelőzése érdekében minden olyan intézkedést meg kell tenni, amely a szeméttározóból a tisztítatlan csurgalék elszivárgását megakadályozza. Ez azonban a mai napig nem történt meg, hiszen a magyar állam nem ad rá pénzt. 
    
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.