OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. január 31., szerda 18:33

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 31., szerda (OS) - Szívdiagnosztikai szolgáltatással bővül az Idősügyi Infokommunikációs Program

    Februártól új eszköz egészíti ki a szépkorúak életminőségét javító programot – jelentették be 2018. január 31-én, Füzesabonyban. A szívdiagnosztikai készüléknek köszönhetően gyorsabbá és egyszerűbbé válik az idősek szűrése, a szívbetegek azonosítása, állapotuk nyomon követése.

Az Idősügyi Infokommunikációs Program az otthonukat elhagyni nem tudó 65 év felettiekre fókuszál, országszerte 5000 fő számára biztosít laptopot, internet-szolgáltatást és az alapfokú digitális kompetenciák elsajátításához szükséges oktatást. Februártól új egészségügyi szolgáltatással bővül a program, amelynek keretében a rászorultak között 110 darab hordozható szívdiagnosztikai eszközt osztanak ki.

Jeneiné Rubovszky Csilla, a programért felelős miniszteri biztos elmondta: "Az idősek a szűréseket mostantól otthonukban önállóan elvégezhetik. Az új eszköz nagyban hozzájárul a program főbb céljainak megvalósításához: az életminőség javításához, a családtagok, a szociális és egészségügyi ellátórendszer tehermentesítéséhez."

A magyar fejlesztésű, névjegykártya méretű eszköz intelligens algoritmus segítségével mutatja ki a szív működésének rendellenességeit, a stroke és a hirtelen szívmegállás kockázatát. Klinikai szintű EKG-t mér, melyet orvosi segítség nélkül kiértékel. A jelentések okoskészüléken, egészségügyi naplóban tárolódnak.


     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.