OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. január 31., szerda 22:30

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 31., szerda (OS) - Támadás érte Vona Gábor Facebook-oldalát

    Támadás érte Vona Gábor Facebook-oldalát

Ma 17 óra után, egy összehangolt akció keretében több ezer külföldi álprofil kezdte hirtelen követni Vona Gábor oldalát. A támadás során rövid időn belül több ezer új külföldi követője lett az oldalnak, melyek egytől-egyig kelet-ázsiai álprofilok voltak. Az oldal néhány óra alatt érte volna el így az 500.000 rajongót. A manipulációs kísérletet a Jobbik munkatársai elhárították, az álprofilokat fokozatosan távolítjuk el az oldalról.

A támadás vélhetően a Jobbik lejáratására irányult. Az eset kivizsgálása folyamatban van. Azt, hogy kik állhattak a támadás mögött  még nem tudjuk és nem is kívánjuk megnevezni. Mint ismeretes, tegnap volt a Fidesz fizetett trollhadseregének első nagy főpróbája, bevetése is, mely valószínűsíthetően nem az utolsó volt. Dark web-es tevékenységük élénkülése szintén gyanakvásra ad okot.

A Jobbik és Vona Gábor Facebook-oldala az ország legnagyobb közösségi média oldalainak számítanak. A nemzeti néppárt számára kiemelkedő fontosságú platformról van szó, melynek segítségével folyamatosan kapcsolatban állunk a magyar emberekkel. A szervezett manipuláció azt követően indult az oldal ellen, hogy az elmúlt hetekben több szakértői elemzés is a Jobbik közösségi médiás tevékenységét ítélte a legjobbnak a politikai mezőnyben.

     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.