OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. február 1., csütörtök 09:46

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. február 1., csütörtök (OS) -

    Ugyanakkor a friss vagyonnyilatkozatokból az is kiderült, hogy vannak fideszesek, akik már leplezni sem próbálják gazdagodásuk: Halász János például vett egy 68 négyzetméteres, új építésű lakást Debrecenben. Lekövethetetlen, hogy miből, hiszen az idei és a tavalyi vagyonnyilatkozatába sem írt be semmiféle megtakarítást, sem hitelt.

Juhász Péter és Szigetvári Viktor szerint a miniszterelnök, Rogán Antal és több más fideszes politikus nyilatkozata megerősíti azt a tényt, hogy a jelenlegi szabályozást súlyos problémák terhelik, hiszen azt a politikusok könnyedén kijátsszák. Mindez nemcsak azért jelent gondot, mert nem lehet nyomon követni a politikusok vagyonosodását és az esetleges korrupciós ügyeket, hanem azért is, mert egyre csak növekszik az állampolgárok politikával, politikusokkal szembeni jogos bizalmatlansága. Az Együtt szerint, amennyiben egy képviselő szándékosak ferdít vagyonnyilatkozatában, annak jogi következménye kell, hogy legyen.

Közhiteles nyilvántartásokkal összeegyeztetett, a kapcsolt cégeket is felfedő vagyonnyilatkozati rendszerre van szükség, ahol nem a politikusok szolgáltatnak magukról megbízhatatlanul adatot. Így a választó automatikusan képet kaphat arról, kinek mije van. Az Együtt ezért nyújtott be már vagyonnyilatkozati törvényt módosító javaslatot az Országgyűlésnek.
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.