OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. február 1., csütörtök 12:15

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 1., csütörtök (OS) - Az Állami Számvevőszék ismételten felszólítja a Demokratikus Koalíció alelnökeit, hogy tartózkodjanak az ÁSZ rágalmazásától. Az ÁSZ senkit nem fenyegetett meg, hanem hivatalos levélben hívta fel az érintettek – így Molnár Csaba és Varjú László – figyelmét, hogy az elmúlt hetekben tett nyilatkozataikban valótlanságokat terjesztettek és jogellenes módon rágalmazták az Állami Számvevőszéket, megsértve az ÁSZ jó hírnevét. Az ÁSZ ezúton is felhívja a figyelmet, hogy a jelentés kézhezvételétől számított 30 napos határidőn belül várja a Demokratikus Koalíció intézkedési tervét.

    A Demokratikus Koalíció alelnökei, Molnár Csaba és Varjú László az elmúlt hetekben az Állami Számvevőszék működését és ellenőrzési tevékenységét érintő, valótlan, az ÁSZ hírnevét sértő politikai nyilatkozatokat tettek, többek között bűncselekménnyel vádolták meg a Számvevőszéket. Erre reagálva az ÁSZ levelében hívta az érintettek figyelmét nyilatkozataik valótlan tartalmára és esetleges jogi következményeire. Az ÁSZ a levélben kérte az érintetteket, hogy a jövőben tartózkodjanak az ÁSZ ellenőrzési tevékenységére és intézményi függetlenségére tett valótlan, megalapozatlan és a jó hírnév sértésére alkalmas kijelentésektől.
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.