OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. február 1., csütörtök 15:45

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. február 1., csütörtök (OS) -

    A fideszesekhez köthető oligarchák, strómanok magánkórházakat hoznak létre, ezért az Orbán-rezsim minél jobban le akarja rontani az állami egészségügyet, hogy minél több ember átmenjen a magánintézményekbe. Ha valaki nem tudja, nem bírja, nem akarja kivárni a hosszú várólistákat, az kénytelen magán úton intézni a vizsgálatokat, beavatkozásokat, ezzel is a fideszesekhez köthető oligarchák, strómanok zsebét tömve. 

A 10 nap alatt az Együtt elnökének reggelije és vacsorája javarészt kenyérből állt, ami nem éppen az egészséges életmód csúcsa. Az ebédek mennyisége egészen biztosan, nem felelt meg az előírásoknak. Az előírások alapján naponta kellene kapnia a betegeknek nyers zöldséget, vagy gyümölcsöt, illetve teljes kiőrlésű gabonából készült ételt is. Utóbbit a 10 nap alatt Juhász Péter egyszer sem kapott. Ráadásul az EMMI rendelete szerint kötelező lenne a fekvőbetegeknek napi ötszöri étkezést biztosítani, ehhez képest naponta csak három alkalommal kapott ételt Juhász Péter.
 
Az EMMI rendelete előírja az étkeztetés pontos tápanyag mennyiségét, a rendszerességet, a kötelező minőséget, a változatosságot. Éppen ezért Juhász Péter írásbeli kérdéssel fordul Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez, hogy megtudja: mikor vizsgálták meg, hogy valóban megkapják-e a betegek az előírások által szabályozott ellátást. Ugyanakkor arra is kíváncsi, ha vizsgálták, mit tesz a helyzet javítása érdekében. 
 
Juhász Péter
az Együtt elnöke

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.