OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. február 1., csütörtök 19:13

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 1., csütörtök (OS) - A FILMTESZT EDDIG MINDENT VITT

    Közel 17 ezer versenyző tett próbát a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak első, online fordulójában. A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával szervezett országos játék a résztvevők száma alapján a legnépszerűbb és a legsikeresebb a DUE Médiahálózat által eddig szervezett edukatív tematikus tesztek közül. A középdöntőben és a döntőben – ahova a legjobb ezer tesztkitöltő kap meghívást - már személyesen vesznek részt a 14-20 éves korosztály játékosai február végén Budapesten. Közülük a legjobb huszonnégy juthat tovább a végső küzdelembe, és élő kvízjáték során derül majd ki, hogy ki lesz a Nagy Magyar Filmteszt győztese.

A DUE Médiahálózat a Filmalap támogatásával és szakmai együttműködésével a diákokat szólította meg a magyar filmet népszerűsítő játékban. A versenyben a 14 és 20 év közötti fiatalok vehettek részt. A 24 kérdésből álló, mobilról és számítógépről is elérhető online tesztet azonban bárki kitölthette a www.filmteszt.hu oldalon. A játék során klasszikus és új magyar filmekből egyaránt érkeztek kérdések, szöveges és képes feladványok is, melyeket szakmabeliek állítottak össze azzal a céllal, hogy a legátfogóbb képet adják a magyar film legjaváról. A kitöltésben segítettek a DUE honlapjára folyamatosan feltöltött, illetve a DUE Tallózóban megjelent tartalmak is, melyek jelentősen bővítették a résztvevők filmes ismereteit.

     Kiadó: Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.