2024. április 19. péntek

2018. február 2., péntek 15:33

A Nemzeti Szociáldemokraták közleménye
    Budapest, 2018. február 2., péntek (OS) - HONFOGLALÁS 2000 EGYESÜLET: JÉGHEGYET AFRIKÁBA

A civil szervezet időnként meghökkentő javaslatokkal áll elő, melyeken többen mosolyognak, ám a szervezet és támogatói körének magasan képzett szakemberei – gondolkodnak. Nem elégszenek meg az események tudomásul-vételével: a megoldást keresik előremutató javaslataikkal, vállalják a lekicsinylő, netán sértő megjegyzéseket.
A Dél-afrikai Fokváros súlyos vízhiánnyal néz szembe, humanitárius katasztrófa is bekövetkezhet. Nem mi fogjuk megoldani a helyzetet, de azért ötletünk nekünk is lehet – nemde? Az egyesület Fokvárosban élő barátja révén (aki tagtársunk is) levelet juttatott el Nyugat Fokföld tartomány miniszterelnökének, Helen Zille asszonynak.
 Kézenfekvő a tengervíz sótalanítás – javasoljuk – de ez időigényes megoldás. Április 12-ig van még egy kevés víz a tárolókban¸ ezért fel kell készülni a lakosság más módon való vízellátására. Tankhajókkal kell vizet vinni folyamatosan a város kikötőjébe, és csatlakoztatni kell a város gerincvezetékéhez. Egy másik ötlet: a Déli-sarkról jéghegye(k)et kell vontatni a város közelébe, és ennek olvasztásával kell ellátni a négymilliós várost – erre volt már példa: az Arab félszigetig húztak egy hegyet. Mindkettő bizarr javaslat,ugyanakkor hatalmas üzlet cégeknek. A helyi kormányzat nyilván keresi a megoldást, ám egy ötlet – még ha nincs is realitása: továbbgondolkodásra késztetheti az illetékeseket. Sok honfitársunk él a gyönyörű városban.

Honfoglalás 2000 Egyesület Pannonpuli.hu
     Kiadó: Nemzeti Szociáldemokraták