OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. február 2., péntek 15:33

A Nemzeti Szociáldemokraták közleménye
    Budapest, 2018. február 2., péntek (OS) - HONFOGLALÁS 2000 EGYESÜLET: JÉGHEGYET AFRIKÁBA

    A civil szervezet időnként meghökkentő javaslatokkal áll elő, melyeken többen mosolyognak, ám a szervezet és támogatói körének magasan képzett szakemberei – gondolkodnak. Nem elégszenek meg az események tudomásul-vételével: a megoldást keresik előremutató javaslataikkal, vállalják a lekicsinylő, netán sértő megjegyzéseket.
A Dél-afrikai Fokváros súlyos vízhiánnyal néz szembe, humanitárius katasztrófa is bekövetkezhet. Nem mi fogjuk megoldani a helyzetet, de azért ötletünk nekünk is lehet – nemde? Az egyesület Fokvárosban élő barátja révén (aki tagtársunk is) levelet juttatott el Nyugat Fokföld tartomány miniszterelnökének, Helen Zille asszonynak.  
 Kézenfekvő a tengervíz sótalanítás – javasoljuk – de ez időigényes megoldás. Április 12-ig van még egy kevés víz a tárolókban¸ ezért fel kell készülni a lakosság más módon való vízellátására. Tankhajókkal kell vizet vinni folyamatosan a város kikötőjébe, és csatlakoztatni kell a város gerincvezetékéhez. Egy másik ötlet: a Déli-sarkról jéghegye(k)et kell vontatni a város közelébe, és ennek olvasztásával kell ellátni a négymilliós várost – erre volt már példa: az Arab félszigetig húztak egy hegyet. Mindkettő bizarr javaslat,ugyanakkor hatalmas üzlet cégeknek. A helyi kormányzat nyilván keresi a megoldást, ám egy ötlet – még ha nincs is realitása: továbbgondolkodásra késztetheti az illetékeseket. Sok honfitársunk él a gyönyörű városban.

Honfoglalás 2000 Egyesület Pannonpuli.hu
     Kiadó: Nemzeti Szociáldemokraták

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.