OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. február 2., péntek 15:34

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 2., péntek (OS) -

    Spät Judit (Együtt): Lesz pénz ingyenes oltásra, vagy Balog Zoltánt csak a győzelmi jelentésig érdekelte a bárányhimlő?
 
Spät Judit, az Együtt politikusa felháborítónak tartja, hogy az őszi győzelmi jelentés óta nem történt semmi a bárányhimlő oltás ingyenessé tételével. Tavaly jelentette be a kormány, hogy a bárányhimlő elleni szérumot is ingyenessé tennék, de nem világos, hogy adott-e megfelelő forrást a kormány az egészségügynek erre a célra, vagy ismét csak addig volt fontos a téma, amíg kormányzati propagandára használták.

 A Fidesz kormány ismét beígért egy intézkedést, a Nemzeti Immunizációs Programot, csak éppen az nem ismert, biztosított-e hozzá forrást. A hónapokkal ezelőtt beígért programról azóta sincs semmi hír, ezért csak annyi tűnik bizonyosnak, hogy a jelenleg 15 és 18 hónapos csecsemők családjának maguknak kell fizetni, ha ezt az oltást is beadatnák - írta meg a Magyar Nemzet.

Spät Judit, az Együtt politikusa írásbeli kérdéssel fordul Balog Zoltán miniszterhez:  tájékoztatást  kér arról, hogy biztosítottak-e a források az idei költségvetésben a bárányhimlő elleni oltás állami támogatására, valamint mikorra várható a bevezetés dátuma. Korábban beszéltek arról is, hogy az agyhártyagyulladást okozó meningitis B elleni oltást is támogatnák a veszélyeztetett csoportok számára, de konkrétumot erről sem mondtak azóta se.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.