OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2018. február 2., péntek 16:21

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 2., péntek (OS) - Liberálisok: az Orbán-kormány úgy viselkedik, mint egy éretlen kamasz

    A Liberálisok megdöbbenéssel figyelik az újabb kormányzati ámokfutást az ENSZ migrációs jelentésének tervezetével kapcsolatban. Mindez része annak a visszataszító morális pánikkeltésnek, ami a menekültügy kapcsán már évek óta zajlik Magyarországon, és ami a választásokhoz közeledve már-már elviselhetetlen hisztériává fokozódik.

A kormányzati szereplők, Szijjártó Péter, Lázár János a tervezet szövegének manipulatív félreértelmezésére hivatkozva azzal fenyegetőznek, hogy Magyarország kivonul az ENSZ migrációs jelentésének tárgyalásáról. Ez a fenyegetés önmagában természetesen nem rendít meg senkit, mert nem hiszik, hogy erre ténylegesen sor kerül.

Ráadásul, ha a magyar kormány valóban kivonul a tárgyalásokról, ahogy ezt korábban az Egyesült Államok is megtette, akkor valószínűleg könnyebb lesz elfogadni a jelentés minden más résztvevő által vállalható szövegét. A magyar kormány viszont elesik attól a lehetőségtől, hogy ezt a dokumentumot bármilyen mértékben befolyásolni tudja. A magyar reakciót éretlen, hepciáskodó kamasz viselkedésének tartják, ezen persze már sem mi, sem a külföldi partnerek nem lepődnek meg, mert Magyarország külpolitikája már évekkel korábban elveszítette a komolyan vehetőségét.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.