OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. február 2., péntek 17:17

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. február 2., péntek (OS) - Totális kudarc a kormány családpolitikája: egyre kevesebb gyermek születik

    A KSH legutóbbi adatai szerint 2017 első 11 hónapjában másfél százalékkal kevesebb gyermek született, mint egy évvel korábban. Az LMP adatkéréséből viszont az is kiderült, hogy külföldön ez idő alatt 30 százalékkal több gyermek jött a világra. Mindez azt bizonyítja, hogy az Orbán-kormány képtelen volt megélhetést, anyagi biztonságot teremteni a magyar családoknak, akik emiatt külföldre kényszerültek.  

Évek óta hallgatjuk, hogy az Orbán-kormány a családok kormánya, sőt, az idei év egyenesen a családok éve. Csak éppen az eredményeket nem látjuk. A születésszámok folyamatosan csökkennek, miközben 2011 óta már egy évnyi magyar gyermek született külföldön, mert a kormány nem volt képes a családok számára kiszámítható anyagi biztonságot teremteni.

A kormány hét éven keresztül családellenes gazdaságpolitikát folytatott, tudatosan visszafogta a béreket, megemelte az átlag alatt keresők adóját és befagyasztotta a közalkalmazotti béreket. Összeszerelő üzemet csinált az országból, a felsőoktatást és az egészségügyet fizetőssé tette.

Az LMP-kormány legfontosabb feladata lesz felszámolni a dolgozói szegénységet, általános béremelést adni, minden családra egyforma figyelmet fordítva megemelni és 24 éves korig kiterjeszteni a családi pótlékot, megduplázni az egy gyermekesek családi adókedvezményét, ingyenes felsőoktatást és működő állami egészségügyet teremteni.

LMP sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.