OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2018. február 3., szombat 10:27

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2018. február 3., szombat (OS) - "Alkalmazkodj okosan" – klímavédelmi konferencia Karcagon. A klímaváltozás mezőgazdaságra gyakorolt hatásai a precíziós gazdálkodás eredményeinek átvételével csökkenthetők. Az éghajlatváltozás próbára teszi az embereket, az állatokat, természeti környezetünket, amely a következő generációk életét is átalakítja majd – mondta Fazekas Sándor Karcagon, a klímavédelmi konferenciát köszöntő beszédében.

    A földművelésügyi miniszter úgy fogalmazott: a tanácskozás előadói arra keresik a választ, hgy az éghajlatváltozásra miként lehet és kell felkészülni a mezőgazdaságban, a következmények miként védhetők ki. A szakemberek és a politikusok fontos feladata azoknak a lehetőségeknek a felvillantása, amelyek megoldást mutatnak a felmerülő problémák megoldására, a várható változásokra.

Az éghajlat globális ügy, annak változása valamennyiünket érint, a megoldást is csak közösen találhatjuk meg – hangsúlyozta az agrártárca vezetője. Mint mondta, a különböző talajművelő technológiák átvételével, az öntözés bővítésével, a precíziós gazdálkodás eredményeinek felhasználásával, az agrárdigitalizáció kínálta megoldások mind szélesebb alkalmazásával a negatív természeti hatások csökkenthetők.

Takarékosabb, környezetbarátabb termeléssel csökkenthetők a klímaváltozás hatásai. Emellett számos növényfajta, így például fafajta nem lesz képes alkalmazkodni a megváltozott éghajlati viszonyokhoz, ezért ezeket szárazságtűrő fajták meghonosításával kell majd kiváltanunk – fogalmazott Fazekas Sándor.

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.