OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2018. február 3., szombat 10:58

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 3., szombat (OS) - Tizenöt éves a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete

    A Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete az országban élő maroknyi magyarság számára szigetet biztosít és megtartó erővel bír az asszimilációval szemben – hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára péntek este a szervezet fennállásának 15 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Szkopjében.

Az államtitkár úgy fogalmazott: a szervezet 15 évvel ezelőtt magára vállalta, hogy a területen élő magyarságot képviseli és a mai napig kulcsszerepet játszik a magyar kultúra ápolásában, a magyar tudományos eredmények terjesztésében, valamint a macedón–magyar baráti kapcsolatok erősítésében.

Az államtitkár felidézte: a macedóniai Krusevo városa 1956 őszén 550 magyar menekültet fogadott be, akik hazájukat elhagyni kényszerülve befogadó közösségre, szabadságra és hazára leltek itt, amiért Magyarország hálával tartozik.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.