2018. május 22. kedd

2018. február 3., szombat 10:58

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 3., szombat (OS) - Tizenöt éves a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete

A Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete az országban élő maroknyi magyarság számára szigetet biztosít és megtartó erővel bír az asszimilációval szemben – hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára péntek este a szervezet fennállásának 15 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Szkopjében.

Az államtitkár úgy fogalmazott: a szervezet 15 évvel ezelőtt magára vállalta, hogy a területen élő magyarságot képviseli és a mai napig kulcsszerepet játszik a magyar kultúra ápolásában, a magyar tudományos eredmények terjesztésében, valamint a macedón–magyar baráti kapcsolatok erősítésében.

Az államtitkár felidézte: a macedóniai Krusevo városa 1956 őszén 550 magyar menekültet fogadott be, akik hazájukat elhagyni kényszerülve befogadó közösségre, szabadságra és hazára leltek itt, amiért Magyarország hálával tartozik.

Kiadó: Miniszterelnökség