2018. augusztus 19. vasárnap

2018. február 3., szombat 10:58

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. február 3., szombat (OS) - Tizenöt éves a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete

Az államtitkár hangsúlyozta: "Magyarországon fontosnak tartjuk azt, hogy valamennyi honfitársunk, bármilyen messze is sodródott Magyarországtól, magyarságát meg tudja őrizni, gyermekei részére pedig tovább tudja adni. Ezért kiemelten fontos a macedóniai Teleház működése is, amelyhez Magyarország Kormánya igyekszik évről vére biztosítani az anyagi hátteret."

A szkopjei ünnepség előtt az államtitkár Krusevóba látogatott, ahol a város polgármesterével koszorút helyezett el a helyi 1956-os emléktáblánál, majd látogatást tett a prilepi első világháborús német-francia-magyar katonai temetőben, ahol megkoszorúzta a magyar emlékhelyet.

Kiadó: Miniszterelnökség