OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2018. február 3., szombat 16:57

Az IRÁNYTŰ Párt közleménye
    Budapest, 2018. február 3., szombat (OS) -

    Szabad péntek

Több mint 30 év telt el azóta, hogy Magyarországon bevezették az ötnapos munkahetet. A megváltozott gazdasági és társadalmi körülmények már szinte sürgetik, hogy a munkavállalók érdekében ismét lépjen a kormányzat Az Iránytű Párt ezért azt javasolja, hogy 35 évvel (1984) a 40 órás munkahét bevezetése után, 2019-tól csökkentsék a heti munkaidőt 34 és fél órára, ezzel megteremtve a négynapos munkahét alapjait. Ennek tényleges bevezetése 2020-tól lenne, az átmeneti egy évben pedig minden második péntek lenne szabad.

Az Iránytű Párt javaslatát azok a közgazdasági elemzések támasztják alá, amelyek szerint 10 éven belül a robotika és a mesterséges intelligencia a munka világának minden területén pozíciókat vesz át a ma még kizárólag emberrel végezhető munkaterületen.

     Kiadó: IRÁNYTŰ Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.