OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2018. február 4., vasárnap 11:44

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 4., vasárnap (OS) - Szilágyi Péter: a cserkészek őrző-védő tevékenysége a magyarság megmaradásának biztosítéka

    A cserkészség életforma és elköteleződés, olyan jellemformáló erő, mellyel a közösség tagjai a nemzeti kultúrát, hagyományt és identitást egészen gyermekkortól őrzik – hangsúlyozta Dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szombat este a 45. alkalommal megrendezett magyar cserkészbálon San Francisco-ban.

A cserkészek őrző-védő tevékenysége az anyaországtól több ezer kilométerre élő magyarság fennmaradásának biztosítéka – mondta a helyettes államtitkár kiemelve, hogy ami nekünk a Kárpát-medence ölén természetes és magától értetődő, az az itt élők számára folyamatos kihívás. "Éppen ezért büszkék vagyunk a több évtizede fennálló, nyugati-parton hagyományt teremtő Cserkészszervezetre". A cserkészcsoportok mellett fontos kiemelni a Magyar Katolikus Misszió és a San Francisco Környéki Magyar Iskola áldásos tevékenységét is, amelynek tagjai nagyban hozzájárulnak a magyar kultúra virágzásához az Amerikai Egyesült Államok nyugati partján – hangsúlyozta Szilágyi Péter.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.