OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2018. február 4., vasárnap 14:45

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2018. február 4., vasárnap (OS) - Az MSZP elítéli a kárpátaljai magyarságot ért támadást

    A Magyar Szocialista Párt elítéli az erőszak minden formáját, így a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség épületét ért vasárnapi támadást is. Szolidárisak vagyunk a támadást elszenvedett politikai szervezettel, illetve a kárpátaljai magyar közösség minden tagjával.

A támadás egyértelműen szélsőséges politikai erők megnyilvánulása, amelynek teret enged a mindkét országban tapasztalható nacionalista politika. A nemzetállami érdekek érvényesítése és a szélsőjobboldallal történő összekacsintás itthon jól eladható politikai üzenet, de ennek látható következményei vannak a szomszédos országokban, így Ukrajnában is. Emellett a magyar kormányfő milyen alapon várhatja el az ukrán szélsőségesek visszaszorítását, hiszen ő volt az egyetlen európai politikus, aki nem ítélte el az Ukrajnát lerohanó Oroszországot?

Vissza kellene végre térni az európai értékek alapján történő politikához, a szomszédsági kapcsolatok megerősítéséhez, illetve a külgazdasági érdekek mellett a nemzetpolitikai érdekeink érvényesítéséhez.

Mesterházy Attila
országgyűlési képviselő
MSZP
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.