OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2018. február 4., vasárnap 16:47

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 4., vasárnap (OS) - Meg kell szüntetni a rákkezelésben tapasztalható területi egyenlőtlenségeket.

    Az LMP szerint kiemelt figyelmet kell fordítani a rákprevencióra, Magyarországon ugyanis minden évben több mint 30 ezer ember hal meg daganatos betegségekben. A párt praxisközösségeket hozna létre, csökkentené a légszennyezést és élelmiszerkönyvi szigorításokat vezetne be, a stadionépítések helyett pedig tornaterem-építési programra és a felnőtt lakosság testmozgására költene.

Az LMP megszüntetné a rákkezelésben tapasztalható területi egyenlőtlenségeket: minden ellátóhelyen számítógépekkel kellene felügyelni az infúziós keverékek hatóanyag-tartalmát, továbbá garantálni kell az egyedi méltányossági kérelmek 8 napon belül történő elbírálását.

Az LMP szerint radikális szemléletváltásra van szükség az egészségügyben: minden népegészségügyi statisztika igazolja, hogy jóval több pénzre van szükség az ellátórendszerben és sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani a megelőzésre. Magyarországon továbbra is kimagasló a daganatos megbetegedések aránya: évente több mint 30 ezer ember, tehát egy Szekszárd méretű város lakossága hal meg rákban.  Európán belül Magyarországon a legrosszabbak a mutatók, a 65 év alattiak körében kétszer annyian halnak meg rákban, mint a kontinens másik felén. A kormány pár éve két hetes diagnosztikai határidőt ígért, ami a feltételek hiányában a mai napig nem valósult meg.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.