OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2018. február 4., vasárnap 17:12

A Magyar-Osztrák-Bajor Társaság közleménye
    Budapest, 2018. február 4., vasárnap (OS) - Megemlékezés Budapesten a Sajó Sándor Emlékévben, a költő és író halálának 85. évfordulóján

    A Palóc Társaság, a vele együttműködő Magyar-Osztrák-Bajor Társaság és a Hegyvidéki Trianon harangja Társaság a Sajó Sándor-emlékév nyitányaként a trianoni fájdalom költője, Sajó Sándor (1868–1933) halálának 85. évfordulója alkalmából megemlékezést tartott -a kultúra nagyjainál lévő- síremlékénél a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. A megemlékezés megnyitásaként Z. Urbán Aladár, a Palóc Társaság elnöke méltatta a honszerető költő, tanár, drámaíró, tankerületi királyi főigazgató, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagjának kiváló érdemeit. A hazáját elvesztett és az azt egész lelkével fájlaló költő https://www.youtube.com/watch?v=FC_SVrLwoeg  síremlékénél számos felvidéki és megcsonkított országbeli civil szervezet és magánszemély rótta le kegyeletét. A megemlékezésen Sajó Sándor síremlékénél még koszorút, virágot helyezett el Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat és Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatala képviselője, Dr. Medvigy Endre a Kárpát-medencei Irodalmi Társaságok Szövetsége korábbi elnöke,/ Megemlékezés a Sajó Sándor – emlékév jegyében / valamint több magyarországi és felvidéki iskola képviselője és diákja.


     Kiadó: Magyar-Osztrák-Bajor Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.