2018. augusztus 17. péntek

2018. február 4., vasárnap 17:12

A Magyar-Osztrák-Bajor Társaság közleménye
    Budapest, 2018. február 4., vasárnap (OS) - Megemlékezés Budapesten a Sajó Sándor Emlékévben, a költő és író halálának 85. évfordulóján

A Palóc Társaság, a vele együttműködő Magyar-Osztrák-Bajor Társaság és a Hegyvidéki Trianon harangja Társaság a Sajó Sándor-emlékév nyitányaként a trianoni fájdalom költője, Sajó Sándor (1868–1933) halálának 85. évfordulója alkalmából megemlékezést tartott -a kultúra nagyjainál lévő- síremlékénél a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. A megemlékezés megnyitásaként Z. Urbán Aladár, a Palóc Társaság elnöke méltatta a honszerető költő, tanár, drámaíró, tankerületi királyi főigazgató, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagjának kiváló érdemeit. A hazáját elvesztett és az azt egész lelkével fájlaló költő https://www.youtube.com/watch?v=FC_SVrLwoeg  síremlékénél számos felvidéki és megcsonkított országbeli civil szervezet és magánszemély rótta le kegyeletét. A megemlékezésen Sajó Sándor síremlékénél még koszorút, virágot helyezett el Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat és Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatala képviselője, Dr. Medvigy Endre a Kárpát-medencei Irodalmi Társaságok Szövetsége korábbi elnöke,/ Megemlékezés a Sajó Sándor – emlékév jegyében / valamint több magyarországi és felvidéki iskola képviselője és diákja.

Kiadó: Magyar-Osztrák-Bajor Társaság