OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. február 5., hétfő 08:43

A Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért (FŐSZEGY) közleménye
    Budapest, 2018. február 5., hétfő (OS) - Mitől félnek a szülők? Miért félnek megszólalni a szülők az iskolában, ha igazságtalannak tartják a gyermekükkel szembeni eljárásokat?

    Attól félnek, hogy a gyermekeiket valamilyen hátrány éri, ha kifogásolni merik az iskola törvénysértő intézkedéseit?
Milyen hátrány érheti a gyermekét, ha a szülő meg meri kérdezni miért kapott három egyest a tanuló egy órán egy tantárgyból fegyelmezési céllal? "Legfeljebb" megbuktatják, és nem tanulhat tovább!
Milyen hátrány érheti a gyermekét, ha a szülő meg meri kérdezni miért függesztették ki a nevét az intézmény faliújságára, ha nem fizeti ki az osztálypénzt vagy az ingyenes tanulmányi kirándulás, erdei iskola illegális költségeit? "Legfeljebb" eltanácsolják az intézményből!
A hatóságként fellépő nevelési, oktatási intézmények és a közfeladatot ellátó pedagógusok megszólítása kényes kérdés. Egy igazsága tudatában "hangoskodó" szülő intézkedése könnyen minősíthető erőszakos magatartásnak, ha a pedagógus saját személye ellen irányuló támadásnak tekinti a szülői panaszt.
Veszélyes dolog, ha a szülőnek igaza van valamiben, amiben a pedagógus téved!
Pedig az Alaptörvény értelmében a szülők felelősek elsősorban gyermekük neveléséért, oktatásáért. A iskolai szülői közösség és az egyes szülők feladata az oktatás színvonalának ellenőrzése. A szülőknek kell elfogadni, ami helyes az iskolarendszerben, és elutasítni azt, ami szabálytalan vagy káros a gyermekeikre.
Sajtószóvivő: Keszei Sándor (06-30/433-8754) Bővebben: www.mszoe.hu

     Kiadó: Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért (FŐSZEGY)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.