2024. április 19. péntek

2018. február 5., hétfő 09:20

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. február 5., hétfő (OS) - NEM ISMERJÜK A KRESZT VAGY CSAK NEM TARTJUK BE?

Az egyesület ezért indította el immár második alkalommal a Generali Nagy Diák KRESZ-tesztet, hogy elsősorban a fiatalok, a 14 és 24 évesek körében népszerűsítsék a balesetmentes közlekedést. Ez ugyanis a közlekedés szempontjából a legveszélyeztetettebb korosztály, hiszen már egyedül, önállóan közlekednek, sokan még nem kaptak tanfolyami képzést vagy friss jogosítvánnyal még nem szereztek kellő rutint. Ráadásul éppen ők azok, akik sokszor figyelmetlenek és felelőtlenek, máskor pedig heccből, vagányságból sodródnak veszélyes, akár életveszélyes helyzetekbe.
A www.nagydiakkreszteszt.hu oldalon izgalmas kérdéseken keresztül, valós közlekedési szituációk segítségével mérhetik fel tudásukat a diákok, akik így egyszerre tanulhatnak és versenyezhetnek is hasznos nyereményekért, például egy ingyenes, komplex autóvezetői jogosítványért.
A többfordulós verseny első, online fordulóját 2018. április 22-ig lehet kitölteni, a továbbjutók pedig a döntőben már gyakorlati feladatok segítségével mérik össze tudásukat.
A projekt a Generali a Biztonságért Alapítvány és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság szakmai partnerségével valósul meg.

Kiadó: Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete