OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. február 5., hétfő 09:20

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. február 5., hétfő (OS) - NEM ISMERJÜK A KRESZT VAGY CSAK NEM TARTJUK BE?

    Az egyesület ezért indította el immár második alkalommal a Generali Nagy Diák KRESZ-tesztet, hogy elsősorban a fiatalok, a 14 és 24 évesek körében népszerűsítsék a balesetmentes közlekedést. Ez ugyanis a közlekedés szempontjából a legveszélyeztetettebb korosztály, hiszen már egyedül, önállóan közlekednek, sokan még nem kaptak tanfolyami képzést vagy friss jogosítvánnyal még nem szereztek kellő rutint. Ráadásul éppen ők azok, akik sokszor figyelmetlenek és felelőtlenek, máskor pedig heccből, vagányságból sodródnak veszélyes, akár életveszélyes helyzetekbe.
A www.nagydiakkreszteszt.hu oldalon izgalmas kérdéseken keresztül, valós közlekedési szituációk segítségével mérhetik fel tudásukat a diákok, akik így egyszerre tanulhatnak és versenyezhetnek is hasznos nyereményekért, például egy ingyenes, komplex autóvezetői jogosítványért.
A többfordulós verseny első, online fordulóját 2018. április 22-ig lehet kitölteni, a továbbjutók pedig a döntőben már gyakorlati feladatok segítségével mérik össze tudásukat.
A projekt a Generali a Biztonságért Alapítvány és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság szakmai partnerségével valósul meg.
    
     Kiadó: Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.