2018. május 21. hétfő

2018. február 5., hétfő 10:02

A Fidesz közleménye
    Budapest, 2018. február 5., hétfő (OS) - Gyászjelentés

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja mély fájdalommal tudatja, hogy korábbi képviselőtársunk, Barsiné Pataky Etelka vasárnap, életének 77. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt. Barsiné Pataky Etelka 1990-ben az MDF színeiben lépett a demokratikus politikai életbe, majd 2000 és 2003 között Magyarország bécsi nagykövete volt. 2004-ben a Fidesz listáján szerzett európai parlamenti mandátumot, 2009-ben pedig a Magyar Mérnöki Kamara elnökévé választották. 2010-ben az Európai Unió Duna Régió Stratégiáért felelős kormánybiztossá nevezték ki. Barsiné Pataky Etelka a magyar polgári politizálás egyik meghatározó alakja volt, sokoldalúságával és munkabírásával sokunk számára példaképként is szolgált.

A Fidesz az elhunytat saját halottjának tekinti. Temetéséről később gondoskodnak.

A Képviselőcsoport osztozik a család gyászában.

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

Kiadó: Fidesz